info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page
Veelvoorkomende klachten

Wat uw klachten ook mogen zijn, bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat u snel weer gezond kunt bewegen.

Veelvuldig voorkomende klachten zijn onder andere: 

eksteroog of likdoorn

PodoVenlo - eksteroog

De voorkeursplaats van een eksteroog of een likdoorn is op uitstekende botdelen zoals gewrichten, tussen de tenen, in of bovenop de tenen, maar ook onder de bal van de voet. Het is eelt dat door druk naar binnen gedwongen wordt. Belangrijk is daarom om de wrijving en de druk weg te nemen, want dan zal de likdoorn niet steeds terugkeren. Let hierbij goed op de schoen en de schoenvorm: dit is meestal de beperkende factor. Door het staan en lopen verandert de voet van vorm en houding. Hierdoor ontstaat er te veel druk van de schoen tegen de voet. Dit kan een oorzaak zijn van terugkerende likdoorns.

hamerteen / klauwteen

podovenlo - hamerteen
Geeft vaak problemen door de druk van de schoen waardoor likdoorns ontstaan. Voor deze tenen kan een silicone stukje (orthese) worden gemaakt om de stand te corrigeren en de druk van de schoen te verminderen.

Hielspoor / hielpijn / hielklachten


Een van de oorzaken van hielkalchten kan een afwijkende stand van de voet zijn, dan kan er teveel rek op de peesplaat onder de voet ontstaan. Door de trekkracht die hierdoor ontstaat kan de pees of de aanhechting van de pees aan het bot gaan ontsteken en kan er zelfs een kalkafzetting ontstaan aan het hielbeen. Door de stand van de voet te verbeteren met zolen wordt de rek van de pees afgehaald en kan deze genezen. Meer informatie over veelvoorkomende hielklachten leest u hier.

holvoeten


Deze voeten hebben vaak een hoge wreef en klauwstand van de tenen. Tevens zien we vaak een tekort aan demping bij deze voeten met een hoge druk onder de hiel en de voorvoet met alle klachten van dien. Vaak kan de stand van deze voeten niet echt worden veranderd, maar kan d.m.v. zolen wel een betere drukverdeling onder de voet verkregen worden.

Ingegroeide nagel


Bij een ingegroeide teennagel is de teen pijnlijk, rood, en/of gezwollen. Als u staat en loopt wordt de pijn erger. Vaak is het dragen van gewone schoenen niet meer mogelijk. Tijdens uw consult wordt de nagel weer vrijgelegd van de huid. Dit kan gedaan worden door middel van een nagelbeugel of tamponage.

knieklachten


Door een foutieve stand van de voeten kunnen allerlei andere klachten ontstaan. Door zolen te maken om deze voetstand te verbeteren kan de belasting op de knieën ook verbeterd worden.

Platvoeten / doorgezakte voeten


Doorgezakte platte voeten kunnen veel problemen geven door het niet goed afwikkelen van de voeten. Ook kunnen vanwege de verkeerde stand van de voeten knie-en/of rugklachten ontstaan. Vaak zijn er klachten in de voorvoet door te veel druk aan de onderkant op de middenvoetsbeentjes door het doorzakken van de voet. Door de voetstand te corrigeren met zolen, kunnen deze klachten verdwijnen.

Reumatische klachten


Reumatische klachten kunnen leiden tot forse standsafwijkingen in de voeten. Dit levert vaak problemen op in een confectieschoen. Wanneer er nog geen aangepaste schoen nodig is, kan een zool of silicone stukje (orthese), de druk beter verdelen en de klachten verminderen.

rugklachten


Door een beenlengteverschil of scheefstand van het bekken kunnen allerlei soorten rugklachten ontstaan. Door zolen te maken om het beenlengteverschil te compenseren of de voetstand te verbeteren, kunnen deze klachten verminderen.