info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page
Podotherapeutisch onderzoek

De podotherapeut onderzoekt hoe het lichaam beweegt tijdens het staan en lopen.
En houdt rekening met uw werk, sport of dagelijkse bezigheden.
Daarnaast zijn schoenen van groot belang bij alle bezigheden.
Door een uitgebreide loopanalyse onderzoeken we hoe het lichaam beweegt en geven een schoenadvies op maat. Daarnaast kunnen er verschillende therapieën gestart worden.
Heeft u vragen blijf er dan niet mee rondlopen.
We helpen graag!

Onder andere digitale drukmeetanalyse, de 3D scanner en de podoscoop helpen ons bij ons onderzoek:

digitale drukmeetanalyse


De digitale drukmeetplaat geeft een zeer secure analyse van het looppatroon. Het geeft tijdens het onderzoek een duidelijk beeld van de piekdrukken maar ook een perfecte analyse van uw looppatroon. Een stap duurt gemiddeld 1 seconde, door gebruik te maken van de drukmeetanalyse kunnen we nog beter inzoomen om het ontstaan van klachten welke we met het gewone oog niet waar kunnen nemen. Hierdoor zijn o.a. sportblessures nog beter te herleiden en te behandelen.

3-D scanner


Het gebruik van een 3-D scanner maakt het mogelijk andere soorten zolen te leveren. De technologie geeft ons de mogelijkheid de zool nog beter aan te passen aan de vorm van de voet. De onderkant van de voet wordt gescand en zo is het mogelijk om precies de contouren en hoogtes van de voet volgen. Door deze computertechnologie is het ook mogelijk exacte kopieën van zolen te maken voor een eventueel vervolgpaar. Zo kunnen we op ieders wensen inspelen. Van dunne stimulerende zolen tot drukverlagende zolen.