info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page
Therapieën

Na het onderzoek maakt uw podotherapeut een behandelplan op maat en legt dit aan u voor. Uw behandeling kan bestaan uit een of meer van de volgende therapieën:

Advies - schoenadvies

Schoenen zijn een belangrijke factor bij het ontstaan en/of voorkomen van klachten. De schoen moet bij uw voet passen, eventueel in combinatie met een podotherapeutische zool. Hierbij kan uw podotherapeut u uitstekend adviseren!

Podotherapeutische zolen (Steunzolen)

Steunzolen worden ingezet als therapie:
om de houding van het lichaam te veranderen;
om de voetstand te verbeteren;
om een drukplek te verlichten en de pijn weg te nemen.

Met de nieuwste 3D technieken ontwerpen we een passende zool voor al uw voetgerelateerde klachten, in uw dagelijkse schoenen, wandelschoenen, kinderenschoenen, sportschoenen, veiligheidsschoenen etc.

Na het onderzoek en aanmeten verwerken we de gegevens digitaal. Daarna worden de zolen vervaardigd door een freesmachine die de digitale gegevens omzet in een zool. De afwerking hierna gebeurt in onze eigen werkplaats. Bij het ophalen worden de zolen in uw schoenen passend gemaakt.
100% maatwerk dus!

Manuele therapie

Manuele therapie is een handthechniek om de voet te mobiliseren. Hierbij krijgen de voetassen een betere positie. Alles voor het beter functioneren van de voet. Tijdens onderzoek is het mogelijk dat de manuele handeling wordt ingezet. Zonodig wordt deze herhaald.

Medical taping

Medical taping is een behandelmethode waarbij elastische tape gebruikt wordt om spieren in hun functie te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij behandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Vaak wordt de medical taping gebruikt als ondersteuning of in afwachting van uw steunzolen.

Nagelbeugel / orthonyxie

PodoVenlo - nagelbeugel

Met een chirurgisch staaldraadje wordt een beugeltje gebogen dat precies om uw nagelplaat past. Door de beugel iets rechter te buigen dan de nagelplaat corrigeert de vorm van de nagelplaat en kunnen we een bolle nagelplaat minder bol laten groeien. Het beugeltje wordt aan de voorkant van de nagel er op geschoven. Het wordt aan de nagelplaat vastgezet met gel. De beugel groeit dan met de nagelplaat mee. Het doel is de druk uit de nagelwal weg te nemen.

Ortheses


Van siliconenpasta wordt door de podotherapeut een hulpstukje gekneed voor tussen uw tenen, de zogenaamde orthese. Afhankelijk van de beweeglijkheid om de tenen te strekken wordt gekozen om dit beschermend of corrigerend te maken. Tijdens het onderzoek wordt door de podotherapeut besloten of er gebruik wordt gemaakt van een hardere of zachtere soort siliconen.

Sportzolen

Omdat voeten tijden het sporten een andere beweging vragen is het van belang de zool hier op aan te passen. Speciaal voor sporters is een hybride zool uitermate geschikt.
Vraag naar de mogelijkheden!
Vilttechniek

PodoVenlo - Vilttechniek
Vilttechniek kan worden toegepast als tijdelijke therapie. Bijvoorbeeld bij het drukvrij leggen van een wond. ook een pijnlijke plek kan tijdelijk drukvrij gelegd worden tot uw podotherapeutische zolen klaar zijn.

Uit een viltplaat wordt een vorm geknipt. Deze vorm wordt op de voet of in de schoen geplakt als tijdelijke therapie.

  • Bij drukverdeling vanwege pijn werkt dit direct pijnverlichtend.
  • Bij een wratbehandeling is vilttechniek nodig als containerverband.
  • Bij een voetblessure werkt dit vilt direct ondersteunend. Het kan zowel onder de voet als ook op of tussen de tenen ingezet worden.

Als het vilt nat wordt zal het eerder los laten. Tijdens het consult krijgt u goede uitleg hoe hiermee het beste omgegaan kan worden.

Wondbehandeling

Het doel van wondbehandeling is de wond te laten genezen. Een goede doorbloeding van het wondbed is nodig voor een goede wondgenezing. Eventueel wordt eelt weggenomen om een schone omgeving te krijgen. De overmatige druk kan worden weggenomen met onder andere vilttechniek. Als laatste wordt de wond verbonden. Soms is hierbij een speciale wondbedekking nodig (speciale zalf of gaas). Bij een complexe wond werken we multidisciplinair, dat wil zeggen in overleg met arts, specialist verpleegkundige, thuizorg, en/of mantelzorg. Het is belangrijk om te weten van wie welke actie verwacht wordt.

zlippo


Zlippo’s zijn op maat gemaakte sandalen of slippers. Deze worden gemaakt indien u in de zomer afhankelijk bent van uw steunzolen. In Zlippo’s worden uw eigen podotherapeutische zolen toegepast.
Klik hier voor uitgebreide info!