Diabetespodotherapie

Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u diabetes heeft. Een kwart van alle mensen met diabetes heeft een zogenaamde ‘diabetische voet’. Een diabetische voet betekent dat er risico is op een wond die slecht geneest.

Het podotherapeutisch onderzoek voor diabetes patiënten

Tijdens het diabetes voetonderzoek wordt gekeken of preventie toegepast kan worden op wondvorming. Is er sprake van gevoelloosheid en/of problemen met de doorbloeding? Zijn er afwijkingen van uw huid en nagels? Heeft u de juiste sokken en schoenen aan? We kunnen u uitgebreid adviseren! De podotherapeut zal uw voeten en schoenen onderzoeken en daarbij extra goed kijken naar drukplekken.

Er kan verhoogde druk onder uw voeten ontstaan door een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerd looppatroon. Daarnaast kan het zijn dat uw tenen gaan klauwen waardoor er druk bovenop of onder de tenen ontstaat. Door voetstandafwijkingen kunt u last krijgen van eeltvorming of likdoorns. Ook roodheid, kloven en verdikte (schimmel) nagels zijn risicoplekken. De (diabetes) podotherapeut streeft er naar om drukplekken te ontlasten en te voorkomen met een hulpmiddel of het geven van advies. Via een protocol wordt bepaald of u in aanmerking komt voor voetzorg bij een medisch pedicure.

Meer informatie leest u hier.