info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page
PodoVenlo - kindervoeten

Sportpodotherapie

Sporten en bewegen is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is voor iedereen van belang, ongeacht het niveau waarop een sport beoefend wordt.

Veel problemen, met name rond de enkel of de knie, ontstaan tijdens het sporten of kort erna. Dit leidt voor veel mensen tot verminderde motivatie om te sporten en/of slechtere sportprestaties. 

Tijdens het sporten zijn de krachten en drukken op de voeten anders dan bij normaal staan en lopen. De krachten die dan op uw voeten ontstaan kunnen tot drie keer groter zijn dan uw lichaamsgewicht (afhankelijk van de sport die u beoefent).

Veel sporters hebben te maken met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde voetstand of het verkeerd functioneren van gewrichten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan bijvoorbeeld de enkel, knie, heup, en/of rug. Daarnaast wordt voor elke sport specifiek schoeisel aangeraden. Het dragen van de juiste schoen kan van invloed zijn op uw sportprestaties.

We willen pijnvrij sporten. Bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands hebben alle podotherapeuten veel kennis en kunde in huis als het om sportpodotherapie gaat. Ook hebben wij een gespecialiseerde sportpodotherapeut binnen ons team, Pieter Litjens. U kunt bij hem terecht voor onderzoek en behandeling. Hij is op vrijdag werkzaam in Huis van Noord Venlo. Deze sportpodotherapeut is geregistreerd bij het SCAS en de Nederlandse vereniging van sportpodotherapeuten.

Het gebruik van sportzolen kan een groot verschil maken in uw prestaties en plezier tijdens het sporten. Dit kan variëren van voetstandcorrigerende sportzolen tot schokdempende sportzolen. Wij hebben een grote kennis over sportschoeisel en kunnen u voorzien van gerichte adviezen.

Digitale drukmeting.
De drukmeetplaat geeft een zeer secure analyse van het looppatroon. Hierdoor zijn sportblessures beter te herleiden en behandelen.

3D-scan.
Het gebruik van een 3D-scan maakt het mogelijk verschillende soorten zolen te leveren. Deze technologie geeft ons de mogelijkheid de zool nog beter aan te passen aan de voet. De onderkant van de voet wordt gescand en zo kunnen we precies de contouren en hoogtes van de voet volgen. Vervolgens gebruiken we deze scan voor het modeleren van uw zolen. Door deze computertechnologie kunnen exacte kopieën van zolen gemaakt worden, indien wenselijk voor het vervolgpaar. Zo kunnen we op ieders wensen inspelen.
Van dunne stimulerende zolen tot drukverlagende of schokdempende zolen.

Heeft u advies nodig of heeft u klachten, neem dan contact met ons op: 077 354 82 21 of info@podovenlo.nl.