info: 077 - 354 82 21 info@podovenlo.nl
Select Page
PodoVenlo - kindervoeten

Sportpodotherapie

Sport en beweging is goed voor jong en oud. Lekker kunnen bewegen zonder klachten is voor iedereen van belang, ongeacht het niveau waarop een sport beoefend wordt.

Tijdens het sporten zijn de krachten en drukken op de voeten anders dan bij normaal staan en lopen. De krachten die dan op uw voeten ontstaan kunnen tot drie keer groter zijn dan uw lichaamsgewicht (afhankelijk van de sport die u beoefent).

Veel sporters hebben te maken met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde voetstand of het verkeerd functioneren van gewrichten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan bevoorbeeld enkel, knie, heup, en/of rug. Daarnaast wordt voor elke sport specifiek schoeisel aangeraden. Het dragen van de juiste schoen kan van invloed zijn op uw sportprestaties.

Veel problemen met name rond de enkel of de knie onstaan tijdens sport of kort erna. Als we niet genoeg bewegen dan gaat de gezondheid achteruit.

Toch willen we pijnvrij sporten. Bij Podotherapie Sonderkamp & Wijnands hebben alle podotherapeuten veel kennis en kunde in huis als het om sportpodotherapie gaat. Ook hebben wij een gespecialiseerde sportpodotherapeut binnen ons team. U kunt terecht bij Pieter Litjens voor onderzoek en behandeling. Hij is op vrijdag werkzaam in Huis van Noord Venlo.

Het gebruik van sportzolen kan een groot verschil maken in uw prestaties en plezier tijdens het sporten. Dit kan varieren van voetstandcorrigerende sportzolen tot schokdempende sportzolen.Ook is er een grote kennis over sportschoeisel en kan men u voorzien van gerichte adviezen.
Deze sportpodotherapeut is geregistreerd bij het SCAS en de Nederlandse vereniging van sportpodotherapeuten.

Digitale drukmeting.
De drukmeetplaat geeft een zeer secure analyse van het looppatroon. Hierdoor zijn sportblessures beter te herleiden en te behandelen.

3-D scan.
Het gebruik van een 3-D scan maakt het mogelijk andere soorten zolen te leveren. De technologie geeft ons de mogelijkheid de zool nog beter aan te passen aan de voet. De onderkant van de voet wordt gescanned en zo kunnen we precies de contouren en hoogtes van de voet volgen die we vervolgens bewerken. Door deze computertechnologie kunnen exacte kopieën van zolen gemaakt worden indien wenselijk voor het vervolgpaar. Zo kunnen we op ieders wensen inspelen.
Van dunne stimulerende zolen tot druk-verlagende of schokdempende zolen.

Wilt u advies nodig of heeft u klachten, neem dan contact met ons op: 077 354 82 21 of info@podovenlo.nl.